تکنولوژی بال اسکرو در گاوصندوق های مدرن خصوصا گاوصندوق های آسانسوری جزء جدا نشدنی آن است. اما می دانید سیستم بال اسکرو چیست ؟ طلا و جواهر فروشی یکی از پر سود ترین و همچنین خطرناک ترین کسب و کارها محسوب می شود. و این عزیزان مجبورند روزانه چهار نوبت ویترین خود را جمع کنند و بچینند.
این موضوع باعث می شود که هر روز دو ساعت از زمان خود را صرف چیدن و جمع کردن ویترین خویش نمایند. در طول این مدت هم درب طلافروشی بسته یا کرکره را پایین کشیده اند و عملا مغازه تعطیل محسوب می شود .
علاوه بر این که روزانه دو ساعت ماهانه 52 ساعت سالانه 700 ساعت معادل تقریبا یک ماه یا سی شبانه روز می شود. که علاوه بر تعطیلات رسمی مغازه آنها تعطیل است. این چینش و برچینش قاب ها موجب استهلاک قاب ها وطلاها می شود که آن هم یک هزینه مازاد محسوب می شود.
در زمان های قبل گاوصندوق مورد استفاده طلافروشان صندوق زیر ویترینی بود که قاب ها را یکی یکی از ویترین بر می داشتند; و در گاوصندوق قرار می دادند و بالطبع به تعداد قاب ها باید می نشستند و مجدد بلند می شدند.
ولی در سال های اخیر تولید کنند گان گاوصندوق برای این عزیزان گاوصندوق های آسانسوری را تولید و پیشنهاد می کنند که این صندوق ها به شکل قابل توجهی موجب صرفه جویی در زمان این افراد می شود، و استهلاک قاب ها را به صفر می رساند.
سیستم بال اسکرو چگونه کار می کند
سیستم بال اسکرو یک سیستم بالابرنده جک و پیچ پیشرفته است. همان طور که می دانید، یک مهره هنگام چرخیدن ،حول محورش می چرخد.بال اسکرو یک سیستم مکانیکی است که این حرکت چرخشی را به حرکت خطی تبدیل می کند، و اصطلاحا نیروهای چرخشی کوچک را به نیروهای فشاری یا پرتابی تبدیل می کند.
بال اسکرو از نظر ظاهری شبیه پیچ و مهره است که گوی به عنوان مهره و شافت رزوه شده به عنوان پیچ عمل می کند. و شافت رزوه دار مارپیچی مسیر حرکت ساچمه هایی را فراهم می کند، که گوی بر روی آن حرکت می کند. این گوی به گونه ای ساخته شده است که امکان چرخش ساچمه داخل آن فراهم است.
به این شکل زمانی که گوی بر روی شفت حرکت می کند؛ ساچمه ها در داخل گوی به چرخش در می آیند و وجود ساچمه باعث می شود که هیچ تماسی بین پیچ و مهره ایجاد نشود. البته این مطلب به معنای به صفر رسیدن استهلاک نمی باشد و در طول سال ها استفاده قطعا اصطکاک وجود خواهد داشت.
مزایای بال اسکرو
فناوری بال اسکرو دارای 4 مزیت اصلی زیر می باشد:
تحمل بارهای سنگین
بال اسکرو دارای ظرفیت حمل بار بالاتری در مقابسه با لید اسکرو است; لید اسکرو با مهره های برنزی بارهای سنگین تری را می تواند تحمل کند. ولی با افزایش بار، اصطکاک ایجاد می شود و اصطکاک بیشتر به معنای عمر کمتر می باشد.
دارای دقت بالا
بر خلاف لید اسکروها، که یک واکنش شدید ( پس زدن، عقب گرد ) بین مهره و پیچ وجود دارد، بال اسکروها اغلب برای از بین بردن واکنش شدید نصب شده اند. این عمل به طور معمول با استفاده از ساچمه هایی که دارای قطرهای کمی بزرگ تر از فضای بین محل عبور پیچ و مهره هستند انجام می شود. به علاوه، بال اسکرو با استانداردهای ISO ، DIN ، JIS و با توجه به راهنمای انحراف طبقه بندی شده اند. بنابراین انتخاب بال اسکرو با دقت مناسب راحت است.
دارای بهره وری بالا
عوامل چرخنده به عنوان مثال ساچمه ها در بال اسکرو بر نقطه تماس در تحمل بار متکی هستند. در حالی که عناصر کشویی مانند پیچ و مهره در مونتاژ لید اسکرو بر خط تماس متکی هستند. نقطه تماس اصطکاک کمتری تولید می کند در نتیجه بهره وری بالاتری به همراه می آورد. بهره وری بال اسکرو تقریبا همیشه 90 درصد یا بیشتر است. در حالیکه بهره وری لید اسکرو به طور نرمال زیر 50 درصد است. راندمان بالا به معنای کاهش نیاز به گشتاوری موتور است، به این معنی که یک موتور کوچک ( و اجزای مرتبط) ممکن است برای کاربرد مناسب باشد.
چرخه وظیفه مورد تقاضا
ماکسیمم سرعت هر دو لید اسکرو و بال اسکرو به وسیله سرعت بحرانی پیچ محدود می شود. به هر حال، اصطکاک کمتر ذاتی در طراحی بال اسکرو به این معنی است، که گرمای کمتری تولید می کند. بنابراین ایستادگی و مقاومت بیشتر دارند، و چرخه عمر بیشتری نسبت به لیداسکرو دارا هستند. به عبارت دیگر در زمان انتخاب لید اسکرو باید چرخه و تولید گرما مد نظر قرار بگیرد.
معایب بال اسکرو
اما بال اسکرو بی عیب هم نیست. در اینجا به معایب این سیستم اشاره می کنیم.
اصطکاک کم
بین پیچ و مهره، مکانیزم خود قفل نیست. به این معنا که می توان با حرکت دادن خطی مهره بر روی پیچ، پیچ را به گردش وادار کرد. در حالی که در پیچ انتقال قدرت ساده ( لید اسکرو ) فقط چرخش شفت می تواند باعث حرکت خطی مهره شود و حرکت معکوس آن ممکن نیست.
پیچ و مهره
از معایب دیگر بال اسکرو که آن نیز به دلیل اصطکاک کم بین پیچ و مهره است، آن است که اپراتور به صورت دستی نمی تواند به راحتی چرخشی را ایجاد کند که باعث حرکت مهره با سرعت ثابت بشود. لذا معمولا از بال اسکرو در ماشین هایی استفاده می شود که گردش شفت به کمک موتور با سرعت گردش ثابت تأمین شود.
هزینه بالا
هزینه بالای بال اسکرو نسبت به پیچ ساده نیز از معایب بال اسکرو است، هر چند که این هزینه با نیاز به انرژی کمتر برای انجام کار جبران می شود.
تعمیر و نگه داری
بال اسکرو نیازمند به روغن کاری دائم و همچنین محافظت در برابر گرد و خاک و ذرات خارجی است.
آسیب دیدن
قطعات آن باعث ایجاد اشکال در عملکرد می شود. در حال پیچ انتقال قدرت ساده، انعطاف عملکردی بیشتری در برابر آسیب دیدگی فیزیکی دارد.
عوامل موثر در انتخاب بال اسکرو
- میزان بار مکانیکی که قرار است بر سیستم اعمال شود
- میزان دقت مورد نیاز
- تجهیزات مورد استفاده برای جاسازی و نصب
- شرایط محیطی محل استفاده
نتیجه گیری
کارکرد درست و صحیح یک گاو صندوق آسانسوری از اهمیت زیادی برای هر طلافروشی برخوردار است. اگر صندوق بالا نیاید و مغازه دار نتواند ویترین خود را به معرض نمایش بگذارد متحمل ضرر خواهد شد. به همین دلیل است که در ساخت این گاوصندوق ها باید بهترین مکانیزم را پیاده کرد.
پیشنهاد آرکا به مشتریان استفاده از سیستم بال اسکرو است. با توجه به مزایا و معایب مطرح شده، و همچنین در مقایسه با سایر سیستم های قابل استفاده در ساخت صندوق آسانسوری، به تجربه ثابت شده است که بال اسکرو از هر نظر بهترین گزینه برای بالا و پایین کردن ویترین گاوصندوق های اسانسوری است.
با وجود این حتما پیش از خرید سعی کنید تماس گرفته و یا با مراجعه حضوری از مشاوره های رایگان آرکا استفاده نمایید و به کمک مشاورین ما مزایا و معایب بال اسکرو را برای گاوصندوق سفارشی خود بررسی نمایید.
تاریخ به روز رسانی: 1398/05/15
پیج اینستاگرام صندوق نسوز آرکا